Typer af cocktailglasBrug de rigtige glas typer til dine cocktails, det er ikke kun til visuel præsentation, det forbedrer også drikkeoplevelsen for dine gæster. Cocktail glassets form dikterer, hvordan glasset holdes i hånden, hvilket påvirker drikkens temperatur. Nogle glas er designet til at holde mere is, og nogle glasformer forbedrer aromaerne i drikken. Læs videre for at lære om de forskellige typer cocktailglas og de drinks, de er designet til at indeholde.

1. Highball GlasDette høje lige glas er beregnet til at blive fyldt med is. Glasformen bruges bedst til cocktails, der serveres med is, og skal holde drikken kold og bevarer kulsyre. Det traditionelle highball-glas er lidt kortere og bredere end et Collins-glas. Highball-glasset kan bruges til at servere disse cocktails:

Rum and Coke
Gin and Tonic
Dark and Stormy

2. Collins GlassTidligere omtalt som et highball-glas men Collins-glasset er faktisk højere, smallere og har en lidt større kapacitet. Dette høje glas holder dine cocktails kølede og bruges bedst til drinks, der er fortyndet med meget is og indeholder mere end en mixer. Collins-glasset er opkaldt efter Tom Collins-cocktailen, men kan bruges til enhver cocktail med is. Et Collins-glas kan benyttes, hvis du serverer en af ​​disse cocktails:

Mojito
Paloma
Tom Collins

 

3. Zombie GlassDette glas blev oprindeligt designet til
Zombie-cocktailen, en blanding af juice, rom og likør. Zombie-glasset er det højeste og smalleste af alle cocktail glassene, hvilket hjælper med at fremhæve farverige drinks. Dens store kapacitet er beregnet til cocktails, der er lavet med flere mixere. Brug et zombieglas til at servere en af ​​disse iøjnefaldende cocktails:

Tequila Sunrise
Fuzzy Navel
Zombie

 

4. Rocks GlassOgså kaldet et old fashioned eller et lowball-glas, Rocks glasset er kort og bredt med en solid bund. I modsætning til glassene ovenfor, som er designet til at rumme store mængder is, indeholder Rocks glasset ingredienser mest bestående af spiritus. Det er opkaldt efter den klassiske cocktail, old fashion, som indeholder bourbon whisky med en anelse Angostura bitter. Glassets form muliggør det et mose ingredienser, omrøring og tilsætning af en stor isterning eller to. Server disse klassiske cocktails med et Rocksglas:

Old Fashioned
Negroni
Sazerac

5. Coupe GlassCoupe glasset blev oprindeligt designet til at servere champagne. Imidlertid er den brede runde form af dette glas faktisk ikke velegnet til kulsyreholdige drikkevarer. Boblerne forsvinder hurtigt på grund af det store overfladeareal. I stedet bruges dette glas bedst til cocktails, der skal serveres uden is, som en Manhattan. Glassets form viser cocktailens farve, og den lange stilk forhindrer din hånd i at varme glasset op. Det elegante coupéglas er en sofistikeret måde at servere disse cocktails på:

Manhattan
Boulevardier
Gimlet

6. Martini GlassSandsynligvis det mest genkendelige cocktailglas, martini-glasset ser stilfuldt ud. Man hører at Martini-glasset ofte
bliver omtalt som et cocktailglas, men det traditionelle cocktailglas er mere afrundet og lidt mindre. Brug et martini-glas til at servere disse cocktails:

Martini
Cosmopolitan
Sidecar

7. Copper MugDette ikoniske krus er fantastisk til at holde kølede drikkevarer kølige på en varm dag. Historisk har kobberkruset været brugt til at servere Moscow Mule-cocktail, en blanding af vodka, gingerbeer og limejuice. Kobber siges at forbedre smagene af gingerbeer og citrus, samtidig med at karboniseringen intensiveres. De fleste kobberkrus er nu foret med et andet materiale, som rustfrit stål, for at undgå potentialet for kobberudvaskning til drikkevarer. Prøv at servere disse cocktails i et kobberkrus:

Moscow Mule
Mint Julep
Greyhound

 

8. Margarita GlassDet ikoniske margarita-glas har en stor, rund skål med en bred kant, der giver masser af plads til pynt. Den brede skål giver drikkeren mulighed for at nyde aromaerne i cocktailen, samtidig med at den kan få en smag af salt eller sukkerovertrukket kant. En høj stilk gør glasset let at holde, selv i større kapacitetsstørrelser. Margarita-glasset er perfekt til servering af disse cocktails:

Frozen Margarita
Margarita on the Rocks
Daiquiri

 

9. Hurricane GlasDette høje glas har en tulipanlignende form med en udvidet kant og kort stilk. Et standard hurricane glas er ideelt til servering af tropiske cocktails lavet med flere ingredienser og blandere. Hurricane glasset blev oprindeligt designet til Hurricane cocktailen og kan bruges til at servere enhver tropisk drink. Den blussede læbe giver de frugtagtige aromaer mulighed for at tage det centrale stadium og giver også plads til pynt. Benyt et Hurricane glas til servering af disse frugtagtige cocktails:

Pina Colada
Singapore Sling
Hurricane

 

Når du opretter dine egne signaturcocktails, skal du sørge for at  tænke over det glas, du bruger. Til cocktails, der indeholder meget is og ikke-alkoholiske blandere, er et højt highball-glas et godt valg. Hvis cocktailen kun indeholder spiritus, kan et Rocks glas eller et coupéglas være lige hvad du har brug for. I sidste ende kan det cocktailglas, du vælger, forbedre din præsentation og forbedre drikkeoplevelsen for dine gæster.

Write a comment
SCROLL UP